Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Θερμοπύλες 2012: Τελετή μνήμης στον Λακεδαίμονα Βασιλιά Λεωνίδα



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή έδωσε συνάντηση με την ιστορία. Χιλιάδες συναγωνιστές και συναγωνίστριες έδωσαν το παρών στη τελετή μνήμης που διεξήχθη χθες στις Θερμοπύλες στο σημείο όπου το 480 π.Χ ο μεγαλύτερος Έλληνας πολεμιστής και βασιλιάς της Σπάρτης Λεωνίδας αποφασίζει να συγκρουστεί με τον δεκαπλάσια αριθμητικά ανώτερο στρατό των Περσών. Όχι όμως και ψυχικά ανώτερο. Ο Λακεδαίμονας Βασιλιάς με το περίφημο μήνυμα «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» το οποίο ακόμα και σήμερα αποτελεί- για λίγους- μήνυμα ανδρείας, γενναιότητας, αποφασιστικότητας και αντίστασης και πιστός στα ιδανικά και στις αρετές που τον χαρακτήριζαν μάχεται με στόχο τον θάνατο έχοντας πλάι του λίγους ομοίους του. Ο Ηρωικός τρόπος ζωής των Σπαρτιατών ήταν αυτός που χάρισε τον θάνατο στον Λεωνίδα και τους άλλους στρατιώτες και παράλληλα τη νίκη τόσο στους ίδιους όσο και στους υπόλοιπους Έλληνες.
Στη σημερινή εποχή όπου η σαπίλα έχει κατακλύσει τα πάντα, η κοινωνική συνοχή έχει χαθεί, οι αρετές και οι αξίες ευτελίζονται στο βωμό του χρήματος και η γενναιότητα έχει αντικατασταθεί από τη δειλία και τη δουλικότητα, εμείς οι ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ επιλέγουμε τον ηρωικό τρόπο ζωής των Σπαρτιατών. Τον τρόπο αυτό με τον οποίο η Ελλάδα θα αποκτήσει και πάλι το ήθος και τα ιδανικά των προγόνων της.
Τέλος, να σημειώσουμε πως ιδιαίτερα δυναμική υπήρξε η παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής από το Νομό Αχαΐας. Δεκάδες συναγωνιστές και συναγωνίστριες από τη τοπική οργάνωση Πάτρας, τη τοπική οργάνωση Δυτ. Αχαΐας καθώς από τον πυρήνα Αιγιαλείας έδωσαν βροντερό παρών ενώ ξεχώρισαν συμμετέχοντας στις διεργασίες της τελετής. Αξίζει να σημειωθεί πως θετικά σχόλια από τους παρευρισκομένους αποκόμισε η νεολαία της τοπικής οργάνωσης Πάτρας για την εξίσου δυναμική της παρουσία.
Τις επόμενες ώρες θα ακολουθήσει και φωτογραφικό υλικό