Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Κατάσχεση φορτηγού Δ.Χ. στο Αγρίνιο. Οι πραγματικοί ένοχοι, απείραχτοι.

Διαμαρτυρία πραγματοποιείται στην Εθνική οδό Αγρινίου -Μεσολογγίου από ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως, για την κατάσχεση που έγινε σε φορτηγό συναδέλφου τους, με το οποίο γίνονταν παράνομες αμμοληψίες από τον Αχελώο. Νομοτύπως ενήργησαν βέβαια οι αστυνομικές αρχές, αλλά το ερώτημα είναι ποιός τελικά ευθύνεται για το έγκλημα που συντελείται καθημερινά στον πολύπαθο Αχελώο και σε ποιό βαθμό.
Πόσο δίκαιο είναι να τιμωρείται ένας μεροκαματιάρης τόσο σκληρά και να μένει ατιμώρητος ο εντολέας του εργολάβος ή αυτός που πραγματοποιεί στην πράξη την αμμοληψία με τα μηχανήματα του εγκατεστημένα μέσα στην κοίτη του ποταμού;
Οι Αστυνομικές αρχές δικαιολογούνται, ανεπιτυχώς, επικαλούμενες έλλειψη προσωπικού. Η Νομαρχία και οι γύρω Δήμοι τί κάνουν; Πρακτικώς τίποτα!
Το φορτηγό όμως κατασχέθηκε, μια οικογένεια θα πεινάσει και όλοι κοιμούνται ήσυχοι ότι κάνανε τη δουλειά τους. Ενώ τώρα ο εργολάβος θα μισθώσει νέο όχημα και κάποιος άλλος θα παίξει το κεφάλι του κορώνα γράμματα, για το μεροκάματο δίχως να έχει άλλη επιλογή στον αγώνα για επιβίωση.
Ως Χρυσή Αυγή, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον άδικα διωκόμενο οδηγό. Εάν οι Αρχές, θέλουν να σταματήσουν την οικολογική καταστροφή που συντελείται εδώ και χρόνια, ας κοιτάξουν να κυνηγήσουν τους πραγματικούς ενόχους, τους μεγαλοεργολάβους τους οποίους γνωρίζουν καλά και όχι τους εκάστοτε, τελευταίους τροχούς της αμάξης. Αυτό που επίσης πρέπει να καταγγελθεί και να ποινικοποιηθεί, είναι οι εκβιάστηκες συμβάσεις που συνάπτονται, δίχως οι εργαζόμενοι να έχουν κάποια καλύτερη διέξοδο για να βγάλουν τα προς το ζειν.
Παλεύοντας μες την αθλιότητα για την Αξιοπρέπειά τους, μες την καπιταλιστική κρεατομηχανή ή την «ελεύθερη αγορά εργασίας» όπως την αποκαλούν, καλούνται τώρα να πληρώσουν και τις παρανομίες των εκμεταλλευτών τους.

Όμορφος κόσμος , ηθικός , αγγελικά πλασμένος


Πυρήνας Αγρινίου